»Nedlukningerne har skabt et kæmpe vakuum i hele
koncertbranchen«

En albumudgivelse er slet ikke det samme, hvis ikke man kan komme ud at spille, har den københavnske rocktrio The Entrepreneurs erfaret. Derfor er de også mere end klar på at have »kniven lidt for struben«, når de skal konkurrere med resten af musikbranchen på landets genåbnede spillesteder.

Kort om The Entrepreneurs


Genre

Eksperimenterende støjrock, som både er eksplosiv og melodiøs.

Medlemmer:

Mathias Bertelsen (vokal og guitar), Jonas Wetterslev (trommer), Anders Hvass (bas).

Udgivelser:

’Tony Rominger’ (2016), ’Noise & Romance’ (2019), ’Wrestler’ (2021).

»Når det åbner op igen, sprænger det jo bare fuldstændigt i luften«, siger Mathias Bertelsen. Han er forsanger og guitarist i The Entrepreneurs og taler selvfølgelig om den forestående genåbningstid, hvor livemusikken endelig kan skydes i gang. Det kan nemlig godt gå hen og blive rigtig intenst.

»Nedlukningerne har jo skabt et kæmpe vakuum i hele koncertbranchen. Nu er alle bare klar til at spille og udgive ny musik på samme tid. Så det er en kamp om de datoer, der ikke findes«, forklarer han.

»Jeg synes omvendt, at det bliver ret spændende, hvad der kommer til at ske«, tilføjer bandets bassist, Anders Hvass. »Der kommer til at være sindssygt meget musik. Kampen om datoer er jo også kampen om, hvem der spiller fedt. Jeg glæder mig til, at vi får kniven lidt for struben. Vi snakker internt meget om, at The Entrepreneurs sgu er bedst, når der er noget på spil. Og det er vi totalt klar på, tror jeg«.

Formlen er sprunget i stykker

Det københavnske band, der foruden Mathias og Anders består af trommeslager Jonas Wetterslev, laver støjrock, som både er aggressiv og melodiøs. Siden debut-ep’en ’Tony Rominger’ fra 2016 har deres lyd udviklet sig i en mere og mere eksperimenterende retning.

Anders: »Det startede med, at vi havde en formel – en idé om, hvordan tingene skulle være. Men jeg tror, at vi er et andet sted nu, som kunstnerisk er lidt mere udfordrende. Formlen er ligesom blevet sprunget i stykker.

Rock er jo et begreb, der har været der rigtig længe, og det har fluktueret i popularitet. Det fede ved rocken nu er, at det er en genre, som man kan eksperimentere rigtig meget i, fordi der ikke er behov for, at det skal være stringent. Det sker nok hver gang, en genre bliver en slags undergrund. Så begynder man at eksperimentere, fordi der lige pludselig ikke er det pres længere. Det, synes jeg faktisk, er enormt sjovt at være en del af«.

I februar 2021 udmøntede The Entrepreneurs’ eksperimenter sig så i gruppens andet album, ’Wrestler’ – en udgivelse, der grundet koncertlivets triste tilstand ikke just kunne fejres, som man normalt fejrer den slags.

Jonas: »Det er svært at sigte mod en eller anden form for fejring af albummet, for det er så usikkert at planlægge efter, hvordan landet ligger i fremtiden. Alting bliver udskudt hele tiden, så jeg tror først, vi kan fejre det rigtigt, når der er åbnet op – når vi har fået styr på en tour, og der er booket nogle shows«.

»Det fede ved rocken nu er, at det er en genre, som man kan eksperimentere rigtig meget i«

Udskudte shows og jamming ad libitum

Egentlig skulle ’Wrestler’ være kommet ud allerede i 2020, men på grund af den nationale nedlukning besluttede The Entrepreneurs sig for at udskyde udgivelsen. Nedlukningen var også skyld i, at bandets første turné i Tyskland ikke blev til noget. Nu venter de bare mere eller mindre tålmodigt på, at deres danske koncerter, som er blevet corona-udskudt hele fire gange, omsider skal lykkes.

»Det er jo mærkeligt, at de samme koncerter, som vi skulle have spillet tilbage i marts 2020, bliver udskudt gang på gang. Fordi vi mangler at spille dem, ødelægger det jo også muligheden for at booke nogle nye koncerter og rulle nogle nye koncepter ud«, fortæller Mathias om selvisolationens år, der dog også kunne bruges til noget positivt: en masse tid i øvelokalet og arbejdet på album nummer tre.

Jonas: »Personligt har det været enormt dejligt, at vi bare har kunnet sætte os ned og jamme og have det grineren, uden det nødvendigvis skulle ende med et resultat eller et produkt«.

Anders: »Vi har helt klart udnyttet det så meget, vi kunne. Jeg kan dog mærke nu, at jeg virkelig er ved at nærme mig en grænse. Så er det godt, at de andre to kan give mig et skud energi«.

Er du fyldt 18 år?

Du skal være fyldt 18 år for at tilgå indholdet på dette website.
Indtast din fødselsdato for at fortsætte.